WhatsApp Business: extra service voor je klanten

WhatsApp Business was al een tijdje geleden beschikbaar in verschillende landen, maar nog niet in Nederland. Deze app, met wat aanpassingen en extra’s voor de zakelijke markt, biedt een manier om persoonlijk, direct en snel contact te hebben met je klanten.

Vorige week was het dan zo ver: WhatsApp Business werd eindelijk gelanceerd in Nederland. In deze business-versie krijg je als bedrijf andere profielopties dan bij de ‘gewone’ WhatsApp. Je kunt namelijk een beschrijving, openingstijden, bedrijfsadres of een website link van je bedrijf toevoegen. Ook kun je aangeven in wat voor categorie je bedrijf valt.

Extra tools

Verschillende medewerkers kunnen met de app een account gebruiken. Ook kun je als bedrijf veel tijd besparen met de handige berichttools. Stel automatische antwoorden in voor bijvoorbeeld veelgestelde vragen en maak gebruik welkomstberichten en afwezigheidsberichten.

Met WhatsApp Business heb je ook inzicht in de statistieken. Momenteel is dit nog niet heel uitgebreid, je vindt hier het aantal verzonden, gelezen, ontvangen en afgeleverde berichten. Zo kan je zien wat het effect is van je berichten.

De app is (nu nog) gratis te downloaden via de Google Playstore en is dus voorlopig alleen voor Android apparaten beschikbaar. In de toekomst zal WhatsApp hoogstwaarschijnlijk wel een vergoeding vragen aan bedrijven die gebruik willen maken van WhatsApp Business. Hoe hoog deze bijdrage wordt is nog niet bekend. Wanneer iPhone-gebruikers de app kunnen downloaden is ook nog niet duidelijk.

Wil je ook WhatsApp Business gebruiken?

WhatsApp is en blijft een zeer veel gebruikt social media platform en is zeker in Nederland erg belangrijk, waar bijna acht miljoen mensen dit platform dagelijks gebruiken. En waarom zou je als bedrijf dit medium laten liggen als je klanten hier te vinden zijn. Dat extra beetje service bieden aan je klanten? Wij helpen je graag om het beste uit social media te halen. Download de app en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.