Vacature: Social Media Strateeg / Advertising Specialist gezocht

Ben jij klaar voor een volgende stap als Social Advertising Specialist? En lijkt het jou gaaf om onze opdrachtgevers verder te helpen als het gaat om adverteren via social media? Als Social Advertising Specialist speel je een grote rol in het behalen van online succes voor onze opdrachtgevers via Social Media. Je bent creatief en het bedenken van een goede doordachte social media strategie gaat je van nature gemakkelijk af. Je hebt direct contact met de opdrachtgever en hebt dus zowel een adviserende als uitvoerende rol. Daardoor krijg je veel verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid om de campagnes in te vullen zoals jij dat wilt. Je krijgt een aantal vaste opdrachtgevers waarmee je op lange termijn samen kunt werken.

De werkzaamheden liggen voornamelijk op het gebied van Social Advertising. Waarbij je van begin tot eind alles zelfstandig uitvoert. Je zet de campagnes op en optimaliseert ze, richt rapportages in en evalueert deze met de klant. Vaak werk je samen met onze partners bij communicatie- en reclamebureaus om hun bedachte campagneconcepten om te zetten in een mooie online campagne. Het is ook belangrijk dat je op hoofdlijnen mee kunt denken op gebied van conversie-optimalisatie en inzet van andere online marketing kanalen zoals Google Ads en SEO.

Het betreft een functie van circa 32 uur in Leeuwarden. De startdatum is in overleg.

Wat wij van jou verwachten:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in online marketing
  • Je hebt een passie voor online marketing
  • Je hebt veel ervaring in het voeren van campagnes op sociale mediaplatforms als Facebook/Instagram, LinkedIn, Snapchat, Pinterest en Twitter
  • Je bent creatief als het gaat om het bedenken en opzetten van campagnes
  • Je kunt complexe materie op een goede manier omzetten in begrijpelijke taal
  • Je bent analytisch, pro-actief en je durft verantwoordelijkheid te nemen
  • Je gaat een uitdaging niet uit de weg, bent niet bang om te experimenteren met nieuwe kanalen en tools en bent bovendien zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan

Wat wij je bieden:

Een plek in ons diverse, ambitieuze team. Je komt terecht in een informele sfeer en werkt samen met andere online specialisten. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in ons team. Je krijgt coaching en een persoonlijk ontwikkelingsplan om ervoor te zorgen dat jij kunt werken aan je ambities.

Je krijgt de tools in handen om je werk goed te doen, onder andere een goede laptop. We bieden een marktconform salaris op basis van jouw ervaring en gemeenschappelijke verwachtingen.

Wie wij zijn:

Gewoon, vakmensen

Ieder z’n vak, vinden wij. Ons vak is online marketing. Een online ambacht, zoals we het ook wel noemen. De ontwikkelingen in ons vak gaan razendsnel en de uitdagingen worden steeds complexer. We steken daarom veel tijd in ontwikkeling, kennisuitwisseling en we dagen onszelf continu uit.

Gewoon, concreet

Online marketing is ons dagelijks werk, maar als je er niet altijd mee bezig bent kan het best ongrijpbaar zijn. Waar gaat je marketingbudget nu precies naartoe en wat is nu de impact van een campagne? En zelfs als dat in cijfers uitgedrukt wordt kan het nog best onduidelijk zijn. We brengen resultaten van onze inspanningen concreet en begrijpelijk over. We willen namelijk graag dat onze opdrachtgever begrijpt wat we precies doen. Geen wollige marketingverhalen of gladde praatjes. Gewoon concrete cijfers en een advies waar je iets aan hebt.

Gewoon, goudeerlijk

We kloppen niet graag op onze borst, maar worden vaak omschreven als goudeerlijke mensen. We maken het niet mooier dan het is, we zijn kritisch als dat nodig is en zoeken altijd naar meerwaarde voor onze opdrachtgever. Ook wanneer de resultaten eens anders uitvallen dan verwacht, blijven we eerlijk. We gaan dan samen op zoek naar een oorzaak en proberen daarvan te leren. Wel zo eerlijk toch?

Dus Pixl is maar een ‘gewoon’ online marketingbureau? Nou, eigenlijk is ‘gewoon’ best bijzonder in ons vak…

Solliciteren

Ben jij klaar voor deze functie en heb jij de ambitie om samen met ons verder te groeien? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie! Je kunt solliciteren via deze website of contact opnemen op telefoonnummer 058 - 585 3725 of mailen naar vacature@pixl.nl.