5 redenen om te starten met video marketing

5 redenen om te starten met video marketing

Video is booming! Elke dag komen er talloze video’s bij op het internet en wat nog belangrijker is: mensen kijken steeds meer video. 60% van de consumenten verkiest het kijken van een video boven het lezen van een artikel. Graag delen wij met jou waarom een video een goede toevoeging is voor de online strategie van jouw bedrijf.

1. Spreek je doelgroep persoonlijk aan

Een video geeft je de mogelijkheid om je doelgroep persoonlijk aan te spreken. Je geeft als het ware een gezicht aan je bedrijf. De persoonlijke touch zorgt voor een betrouwbare indruk. Denk bijvoorbeeld aan de populaire unboxing video’s. Dit is de meest bekeken categorie op YouTube. Je bekijkt een review waarin iemand een product uitpakt vanuit de box en je luistert naar zijn mening. Doordat je als het ware live meekijkt, komt dit betrouwbaar over. Je kan zelf gemakkelijk inbeelden hoe het zou zijn als jij het product ontvangt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een tv-reclame komt dit dichterbij de werkelijkheid.

2. Draag gemakkelijk een complexe boodschap over

Door middel van een video kan je meer emotie en merkbeleving overdragen dan een ander medium. Complexe boodschappen worden gemakkelijker overgedragen naar de doelgroep, doordat beeld en geluid meer gevoel overdragen dan een tekst. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

People will forget what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel.

Maya Angelou

3. YouTube is de grootste zoekmachine na Google

Steeds meer mensen gebruiken YouTube simpelweg als zoekmachine om bijvoorbeeld meer informatie over een product te vinden. Hierop kan je inspelen met productvideo’s of how-to video’s. Wist je dat 80% van de kijkers eerder geneigd is om een product te kopen na het zien van een productvideo?

4. Spreek een breed publiek aan

Als je je video op YouTube plaatst, spreek je een breder publiek aan. YouTube heeft namelijk miljoenen gebruikers. Je maakt jezelf zichtbaar op een nieuw platform. YouTube bereikt overigens de meeste 18 tot 49 jarigen dan ieder ander netwerk. Video marketing specialist Jeremy Vest zegt zelfs: ‘Als je video niet op YouTube staat, bestaat ie niet’.

5. Je website presteert beter in de Google zoekmachine

Google is eigenaar van YouTube. En dit heeft indirect ook invloed op de positie in de Google zoekmachine. Zorg ervoor dat je website gekoppeld is met je YouTube account. Hoe je dat doet, kan je hier lezen. YouTube video’s worden ook meegenomen in de zoekresultaten van Google en die hebben een hoge doorklikratio.

YouTube video's in Google zoekresultaten

Videomarketing voor onze klanten

Sinds december 2016 staan de eerste productvideo’s online die wij hebben geproduceerd voor onze klant TEVU. Dit was spannend en het resultaat mag er volgens ons wezen. Een video is een sterke toevoeging voor de online strategie. Benieuwd naar de video’s? Neem een kijkje op hun YouTube kanaal.